Trek meer bezoekers naar uw website met deze tips!

Meer bezoekers op uw website met deze tips

Meer bezoekers naar uw website betekent een groter bereik en dus meer potentiële klanten, zo simpel is het. Toch kan online vindbaarheid nog een hele klus zijn. Deze vijf tips helpen u meer verkeer naar uw website te trekken, helemaal gratis. 

Blogs maken uw website beter vindbaar

Door het starten van een blog laat u zien dat u expert bent binnen uw vakgebied. Met een artikel kunt u een oplossing geven voor een specifiek probleem dat leeft onder uw doelgroep, handige tips delen of dieper ingaan op een complex onderwerp. Op die manier creëert u waarde voor uw bezoeker: dé reden om op uw website te komen. Door populaire zoekwoorden te verwerken in uw tekst werkt u tegelijkertijd aan uw positie in de zoekmachines. Ook het regelmatig vernieuwen van content zorgt voor een betere online vindbaarheid.

Meer traffic naar uw website door social media te gebruiken

Sociale platformen als Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter bieden u de kans direct in contact te komen met uw doelgroep. Door uw aanwezigheid op social media kunt u op een informele manier betrokkenheid bij uw bedrijf stimuleren en nieuwe (potentiële) klanten aanspreken. Interessante berichten, exclusieve winacties of interessante events brengen volgers naar uw website.  

Blijf top of mind met de nieuwsbrief

Voor meer bezoekers op uw website kunt u ook gebruik maken van uw huidige relaties of klanten. Blijf top of mind door ze een nieuwsbrief te sturen met nieuwe producten/diensten, actualiteiten uit de branche of speciale kortingen. Link hierbij naar uw website en verwijs hen met interne links naar meer goede content.

Mond-tot-mondreclame

Tevreden klanten zorgen voor meer klanten. In het digitale tijdperk willen we weleens de kracht van mond-tot-mondreclame vergeten. Klanten die een goede ervaring hebben met uw bedrijf delen dat met anderen. Ook kunt u ze actief benaderen met de vraag een review achter te laten bij Google of een relevante beoordelingssite zodat meer bezoekers de weg naar uw website weten te vinden.

Samenwerking voor meer traffic 

Een samenwerking aangaan met relevante partners, binnen of buiten uw eigen branche, kan voor een succesvolle kruisbestuiving zorgen. Het schrijven van een gastblog maakt u bijvoorbeeld bekend onder een nieuw publiek. Tot slot kunt u voor meer verkeer naar uw website uw bestaande netwerk inschakelen door ze uw artikelen te laten delen via social media of te laten linken naar uw website.

Contentmarketing is een goede en duurzame manier om uw online vindbaarheid te vergroten. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het creëren van meer traffic of het binnenhalen van nieuwe klanten? Anno Morgen is u graag van dienst! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.