Laten bloggen. Het nut en de noodzaak van het schrijven van sterke blogs.

Laten bloggen. Het nut en de noodzaak van het schrijven van sterke blogs

Wilt u meer bezoekers op uw website ontvangen? Maar wilt u geen geld steken in online advertenties zoals social media advertenties of Google Ads? De beste, meest effectieve manier van meer bezoekers werven, is door uw website ‘SEO proof’ te maken. Natuurlijk heeft het ‘SEO proof’ of ‘zoekmachinevriendelijk’ maken van uw website niet alleen te maken met de technische kant van uw site, maar ook met de teksten en andere content die in uw website is opgenomen. 

Meer bezoekers op uw site door een actief te bloggen

Een van de meest effectieve manieren om gratis nieuwe bezoekers naar uw website te trekken, is door te bloggen. Door telkens nieuwe content te publiceren die gaat over een product, dienst of een specifieke oplossing, zorgt u dat u op dit onderwerp vindbaar wordt in de zoekmachines. Natuurlijk zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Zo moet u zorgen dat uw content (teksten, afbeeldingen, filmpjes, beschrijvingen etc.) uniek is. Dat wil in feite zeggen dat u nooit ‘dubbele content’ mag plaatsen. Daarvoor krijgt u ‘strafpunten’. 

Waar haalt u de tijd vandaan? 

Het is natuurlijk een uitdaging om altijd up to date te zijn. In zo’n geval kunt u ervoor kiezen om voor u te laten bloggen. U geeft de tekstschrijver aan over welke onderwerpen u wilt bloggen, u geeft aan op welke frequentie u iets wilt publiceren en de tekstschrijver doet de rest. Veel tekstschrijvers zullen u een document met een keurige tekst aanleveren. Bij Anno Morgen Marketing & Communicatie maken we er meer werk van. We maken uw blogs namelijk meteen ‘SEO proof’. Ook kunnen we de teksten zó aanleveren, dat u ze direct (inclusief de juiste opmaak) in uw website kunt plaatsen. Zo hoeft u zelf niets meer te doen aan headings, tussenkoppen, linkjes en dergelijke. 

Laten bloggen door een tekstschrijver is pas het begin

Naast het laten schrijven van blogs, zijn er een aantal zaken die ook een grote invloed op uw online vindbaarheid kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan linkbuilding. Door het bouwen van een sterk online link profiel, krijgt uw domein meer ‘aanzien’ en zullen de zoekmachines uw website hoger in de zoekresultaten plaatsen. 

Ook het toevoegen van rijke content zoals animaties, afbeeldingen en video’s hebben een positieve invloed op uw positie in de zoekresultaten. 

Blog laten schrijven? Doe de proef!

Overweegt u te laten bloggen door een tekstschrijver, maar durfde u het nooit aan? Bijvoorbeeld omdat u bang bent dat de tekstschrijver uw verhaal niet goed vertaalt naar een blog, of dat deze de juiste toon niet weet te pakken? Daag ons uit!