Krachtige en duidelijke teksten laten maken

Krachtige en duidelijke teksten laten maken | Anno Morgen Marketing & Communicatie

Hoe kan een tekstschrijver uw teksten nou vertalen naar een krachtige en duidelijke tekst voor de lezer? Alleen met de juiste input natuurlijk. Door een goede briefing te maken helpt u de tekstschrijver om op de juiste wijze te schrijven. Nu denkt u misschien, “maar dat is toch de expertise van de tekstschrijver? Dát wilde ik nou juist uitbesteden!” Klopt: maar met een goede briefing kan uw tekstschrijver beter werk leveren

Wat staat er in een briefing van een tekstschrijver?

Wilt u een krachtige tekst? Dan moet u zorgen dat uw boodschap of de kern goed naar voren komt en dat uw bezoekers de juiste acties kunnen ondernemen. Uiteraard kan een tekstschrijver alleen een krachtige tekst schrijven, wanneer het doel voor de tekstschrijver duidelijk is. Dit klink heel basaal, maar echt: het gebeurt regelmatig dat opdrachtgevers zelf geen idee hebben wat ze met een tekst willen. Of waaróm ze een tekst willen en waarvoor ze deze willen gebruiken. Het is dan natuurlijk belangrijk om door te vragen, en om de opdrachtgever te helpen hier zelf inzicht in te krijgen.

Schrijfvormen 

Ook moet de schrijfvorm en de ‘tone of voice’ helder worden uit een briefing. De tekstschrijver moet natuurlijk weten aan wie de tekst gericht is. Alleen op die manier krijgt u een tekst die de juiste doelgroep aanspreekt. En hoe wil deze doelgroep aangesproken worden? Met u of je? En moet er geschreven worden vanuit de wij-vorm of vanuit een derde persoon? Belangrijk is om hier duidelijk over te zijn, zodat de tekstschrijver hier consequent mee aan de slag kan. 

Belangrijke ‘in een oogopslag’ zaken

Het is heel belangrijk om uw ‘USP’s’ ofwel: uw onderscheidend vermogen op een krachtige manier naar voren te brengen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de aard van de tekst, maar in feite kent iedere tekst een doel. Kortom: de tekst moet het doel dienen. Er moet goed naar voren komen wat mensen moeten weten en wat ze moeten doen. Wanneer u dit niet op voorhand aan de tekstschrijver vertelt, kan deze de belangrijke zaken niet in de tekst opnemen. Meld ze dus van tevoren! Zeker wanneer online vindbaarheid van belang is voor u, neem dan even de tijd om over de belangrijkste boodschap van uw tekst na te denken, die mag niet gemist worden!

Krachtige teksten laten schrijven?

Wilt u krachtige teksten laten schrijven voor een brochure, uw website of uw webwinkel? En heeft u geen idee waar u moet beginnen en wat u precies wilt? Bij Tekstbureau Anno Morgen zijn we gewend dat onze opdrachtgevers niet precies weten wat er moet gebeuren. Dankzij onze jarenlange ervaring op dit gebied, kunnen wij u hier uitstekend bij helpen. Neem gerust contact op. Wij vertellen u graag hoe wij u aan krachtige teksten kunnen helpen!