Hoger in de zoekmachines

hoger in de zoekmachine

Is uw website al een tijdje in de lucht, maar komen er nog altijd weinig bezoekers? Dan is het verstandig om zoekmachine optimalisatie toe te passen. Hierdoor kunt u een hogere positie in de zoekresultaten bemachtigen. Zijn de teksten die nu op uw site staan al “zoekmachine vriendelijk”? Dan zijn er nog een aantal andere seo punten die u kunt uitvoeren om uw site beter vindbaar te maken in zoekmachines.

Een veelgebruikte term voor ‘zoekmachine optimalisatie’ is ‘seo’. Dat staat voor Search Engine Optimization. Daarmee bedoelen we het optimaliseren van webpagina’s en webteksten om zo een hogere positie in de zoekresultaten te bemachtigen. U kunt zoekmachine optimalisatie verdelen in drie onderdelen:

  1. Technische zoekmachine optimalisatie
    Technische zoekmachine optimalisatie is de basis. Wanneer de technische kant op orde is maakt u het voor zoekmachines mogelijk om uw site goed te indexeren. Denk bijvoorbeeld aan het doorverwijzen van http en https, snelle laadtijden, een robot.txt file en een sitemap.
  2. On page optimalisatie
    De On page optimalisatie heeft vooral te maken met het gebruik van afbeeldingen en alt tags, het gebruik van lijstjes en linkbuilding. On page seo is dus vooral gericht op het inrichten van uw pagina’s en het gebruik van diverse media.
  3. Inhoudelijke optimalisatie: webtekst zoekmachine optimalisatie
    De inhoudelijke zoekmachine optimalisatie, oftewel het optimaliseren van webteksten zorgt ervoor dat zoekvragen en de betreffende pagina optimaal aan elkaar gelinkt kunnen worden. Dit kunt u realiseren door de opbouw en opmaak van uw webteksten. Denk hierbij aan het gebruik van headings en het verwerken van belangrijke keywords en synoniemen in de tekst.

Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk?

Zoekmachine vriendelijke pagina’s komen hoger in de zoekmachines, omdat zoekmachines zoals Bing en Google deze pagina’s beter kunnen indexeren, ofwel ‘scannen’. Daardoor kunnen zoekvragen van gebruikers nauwkeurig gekoppeld worden aan het juiste antwoord, uw website. Of, als u geen zoekmachine vriendelijke pagina’s hebt: de pagina’s van de concurrent. Wilt u meer weten over het schrijven van zoekmachine vriendelijke webteksten voor uw website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.