Hoe schrijft u een goede offerte?

Een goede dienstenpagina schrijven - Anno Morgen Marketing & Communicatie

Als ondernemer maakt u natuurlijk graag offertes. U maakt ze nog veel liever als ze ook nieuwe klanten opleveren! Het is superbelangrijk om ervoor te zorgen dat uw offerte goed in elkaar steekt. Met behulp van onderstaande tips zorgt u ervoor dat het daar in ieder geval niet aan kan liggen! Lees onze tips door en zorg vandaag nog voor een goede offerte, waar uw klanten enthousiast van worden!

Wees duidelijk over de prijs

In de meeste gevallen zal de potentiële opdrachtgever vooral benieuwd zijn naar de prijs, en hoe deze tot stand komt. Bij het opstellen van de offerte zorgt u dat dit in één oogopslag duidelijk wordt. Geef een samenvatting van de werkzaamheden die u voor deze prijs uit gaat voeren en, ook niet onbelangrijk, geef aan hoe lang uw prijsopgaaf geldig is. 

Maak afspraken over levertijd, materialen en garantie

Zorg ervoor dat u in uw offerte duidelijk maakt wat de uitvoer- of leverdatum is. Daarnaast blijkt uit een goede offerte ook (indien relevant natuurlijk) van welke producten of materialen u gebruik maakt. Dit geldt natuurlijk alleen wanneer de klant hierin zelf een keuze heeft kunnen maken. Denk aan verf; is het gebruik van een bepaald merk afgesproken, dan noemt u dit in de offerte. Ook moet in uw offerte duidelijk naar voren komen of er garantie van toepassing is. U kunt hiervoor ook verwijzen naar de algemene voorwaarden van uw bedrijf.

Wettelijke verplichtingen

Het op de offerte vermelden van uw werkzaamheden en de kosten daarvan zijn wettelijk verplicht. Datzelfde geldt voor het noemen van uw bedrijfsgegevens. Denk daarbij niet alleen aan de naam en het adres, maar ook aan je BTW- en KVK-nummer. Vergeet ook de gegevens van uw klant niet te vermelden, net als een verwijzing naar de algemene voorwaarden van uw bedrijf. Verder dient iedere verstuurde offerte een uniek nummer te hebben. 

In een goede offerte staan geen spelfouten!

Uw offerte zal in veel gevallen zorgen voor een eerste indruk bij een toekomstig opdrachtgever. U doet er dan ook goed aan te zorgen voor een gelikte opmaak. Taal- of spelfouten zijn in een offerte uit den boze. Een fout in uw spelling kan voor een kritische afnemer genoeg zijn om niet met u in zee te gaan. 

Alle tips voor een goede offerte op een rijtje

Denkt u de perfecte offerte te hebben geschreven? Heel goed! Maar voor de zekerheid doet u er goed aan de offerte nog eens door te lopen en te checken op deze punten:

  • Bent u duidelijk over de prijs en de totstandkoming van dat bedrag?
  • Check even of uw offerte voldoet aan de wettelijke verplichtingen.
  • Zorg voor een gelikte opmaak.
  • Wees er zeker van dat er geen schrijffouten in uw offerte zitten.
  • Laat overbodige informatie uit de offerte. Houd het kort en bondig.
  • Lees de offerte voor versturen nog één keer kritisch na. Zo voorkomt u vervelende fouten. 

Hulp nodig bij het schrijven van een goede offerte? 

Wij helpen ondernemers om winnende offertes te schrijven. Offertes die de juiste indruk maken op uw potentiële klanten. Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen bij het maken van een goede offerte? Neem dan vrijblijvend contact op met Tekstbureau Anno Morgen.